Ny design på EmiWebs framsidor

Under helgen som gått, den 24-26 november 2017, har vi uppdaterat design och funktionalitet på EmiWebs framsidor. Åtgärden är ett första steg i moderniseringen av EmiWeb, mer är att vänta. I och med de nya framsidorna så får EmiWeb en rejäl uppfräschning och blir mer dynamisk. Vi planerar att publicera kvalitatiskt material och kunna uppdatera om aktuellt inom emigrationsforskningen betydligt mer frekvent än tidigare.

För medlemmar och arkivägare som använder EmiWeb ofta så kvarstår själva databasdelen i tidigare design. Skillnaden är att denna har ny adress: db.emiweb.se, som också länkas från förstasidan. För Er som har lagt upp genvägar och länkar till gamla EmiWeb, så behöver ni göra om dessa för att det ska fungera.

Vi ber också att få uppmärksamma om att det behövas en tömning av webbläsarens cache för allt ska fungera direkt. Så småningom kommer detta att uppdateras automatiskt, men det kan ligga kvar gamla adresser i minnet ett antal dagar. Här finns vägledningen för de vanligaste webbläsarna hur man rensar cachen: Hur rensar jag webbläsarens cache?

Om du har frågor, tveka inte att mejla oss på info@emiweb.se eller skicka ett meddelande till oss på Facebook.

Vi ber att få tillönska alla men framgångsrik släktforskningshöst!

EmiWeb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − tio =